HONG KONG

Öğrenciler Federasyonu ve hükümet yetkilileri arasında Hong Kong üniversitesinde yapılan ikinci ön görüşmenin ardından, Hong Kong hükümetinin Pekin yönetimi karşıtı gösterilerin liderleriyle görüşeceği ifade edildi.

Anayasal İşler Müsteşarı Lau Kong-Wah, tarafların birden fazla görüşme yapılmasında anlaştığını ve diyalogun karşılıklı saygı içerisinde sürdürüleceğini belirtti.

Hükümetin varılan tüm mutabakatlara uyacağını söyleyen Lau, Hong Kong hükümetinin üst düzey yöneticilerinden Carrie Lam başkanlığında bir ekibin öğrencilerle görüşeceğini umduğunu dile getirdi.

Bu arada, 300 eylemcinin bugün de yolları işgal ederek gösterilerine devam ettiği bildirildi.

Hong Kong'da ikinci haftasını dolduran gösterilerin ilk günlerinde polis, protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanmış, sonrasında yönetim yanlısı olduğu söylenen gruplar, göstericilere saldırmıştı.

Polis, saldırganların yönetim tarafından tutulduğu ve güvenlik güçlerinin, bu kişileri durdurmak için çok az şey yaptığı iddialarını yalanlamıştı.

Hong Kong'da göstericiler, Çin hükümetinin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesini talep ediyor.

Çin, ağustos ayında, Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderini seçebileceğini ancak adayların önce Pekin tarafından onaylanması gerektiğini açıklamıştı.