Hollanda'da 12 Eylül'de yapılacak erken genel seçim öncesinde anketlerde birinci çıkan Sosyalistlerin, göçmenler arasında da oldukça popüler olduğu belirtildi.
Bir televizyon programı ile çok kültürlülük enstitüsü FORUM'un yaptırdığı araştırmaya göre, aralarında Türklerin de bulunduğu göçmenlerin büyük bir kesiminin seçimde Sosyalist Parti'ye (SP) oy vermeyi düşündüğü tespit edildi.
Motivaction adlı araştırma kurumunun yaptığı ankete göre, araştırmaya katılan Türk, Faslı ve Surinamlı göçmenlerin yaklaşık 39'u Sosyalist Parti'ye, yüzde 33'ü ise İşçi Partisi'ne (PvdA) oy vermeyi  düşünüyor. 2010'da yapılan genel seçimde göçmenlerin yaklaşık 65'i PvdA'ya oy vermişti.
Araştırma sonucuna göre iktidar ortağı Liberal Parti'ye (VVD) mesafeli duran ve yüzde 11'i Yeşil Sol (GL), yüzde 2'si Hristiyan Demokratlar Birliği'ne (CDA) oy vermeyi planlayan göçmenler için seçimdeki en önemli konu ise ekonomik kriz.
Hollanda'da Nisan ayında sağ azınlık hükümetinin düşmesi üzerine 12 Eylül'de yapılacak erken genel seçimde 15 Türk kökenli aday yarışıyor.