ŞAM/HALEP - Suriye ordusu, kontrolünü yitirdiği Halep ve çevresindeki yerleşim yerlerine bombalı saldırı düzenleniyor. Operasyonlar Kabtan beldesinin yanı sıra Şeyh Süleyman ve Cemiyet el-Zehar bölgelerinde yoğunlaşıyor.

Muhalifler Esselame Sınır Kapısı çevresinde mevzi kazdı
Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısında yer alan Esselame Sınır Kapısı'ndaki muhaliflerin sayısında artış olduğu gözlendi.
Esselame Sınır Kapısı'ndan
Halep'e bağlı Azez ilçesine giderken yolda Suriye ordu birliklerine ait çok sayıda tankın muhalif güçler tarafından imha edildiği görüldü.

Halep'e büyük saldırı hazırlığı
Öte yandan, Suriye askerlerinin
Halep'e savaş uçakları ve tanklarla büyük bir saldırı hazırlığında olduğu ileri sürülüyor.
Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Memun Gizzi, Suriye ordusunun Hama ve Şam'dan 100'den fazla tankın
Halep'e doğru sevk edildiğini, bugünden itibaren saldırının gerçekleştirileceğini iddia etti.

Halep'te büyük bir çatışma an meselesi
BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay, Suriye'de sivillere yönelik tehdidin artmasından "ciddi endişe" duyduğunu bildirdi. Pillay, yazılı açıklamasında, özellikle askeri güçlerin yığınak yaptığı
Halep'te büyük bir çatışmanın an meselesi olmasından kaygı duyduğunu belirtti.
BM yetkilisi, yargısız infazlar, Şam'ın bazı mahallelerinde sivillerin keskin nişancılar tarafından vurulması gibi zulüm haberlerinin, yerleşim bölgelerinde ağır silahlar, tanklar, taarruz helikopterleri ve uçaklarının daha çok kullanılmasının sivillerin güvenliğinden ciddi endişe etmelerine neden olduğunu ifade etti.
Pillay, tüm bunların yanı sıra
Halep içine ve çevresine askeri yığınak yapılmasının kent halkı için "hayra alamet olmadığını" kaydetti.

Birçok kent bombardıman altında
Şam Haber Ağı (SNN), ordunun ülkenin doğusunda ve Irak sınırına yakın olan Deyru'z Zor kentinin Hamidiye, Şeyh Yasin ve kent merkezini ağır silahlarla bombaladığını ve kent merkezinde şiddetli patlamaların meydana geldiğini duyurdu. 
Deyru'z Zor'un Ardi bölgesinde nizami ordu birlikleriyle Özgür Suriye Ordusu arasında yoğun sokak çatışmalarının yaşandığını belirten SNN, Suriye ordusunun
Halep'in Firdeves bölgesini top ateşi altına alması nedeniyle çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu, kentin Meyselon bölgesinde açılan tank ateşinde olduğunu ve atılan roketlerin Meyselon camisine isabet ettiğini aktardı.
Ayrıca, Lazkiye, İdlib, Hama ve Humus kentlerinde de operasyonların devam ettiği, halkın güvenli bölgelere kaçtığı kaydedildi.