SEUL

Yetkililer,  Güney Jeolla eyaletindeki Jangseong kentinde bulunan bakımevinde gece yarısından sonra  çıkan yangında 6 kişinin de ağır yaralandığını açıkladı.

Üç katlı binanın ikinci katında elektrik kontağı yüzünden çıkan ve hızla diğer katlara da yayılan yangın sırasında bakımevinde sadece bir hemşirenin bulunduğu belirlendi.

Yangında ölen yaşlıların, yataklarına bağlandıkları için kaçamadıkları öğrenildi.

Bakımevi Müdürü Lee Hyung-seok,  gazetecilere yaptığı açıklamada "Çok büyük bir günah işledim. Değerli yaşamların yitirilmesi hiçbir mazeretle açıklanamaz" diyerek özür diledi. 

Yangın, 16 Nisan'daki feribot faciasında çoğu lise öğrencisi 300'den fazla vatandaşını yitiren Güney Kore'de büyük üzüntüye yol açtı. Pazartesi de başkentin kuzeyindeki Goyang kentinde bulunan otogar binasında çıkan yangında 8 kişi ölmüş, 40'tan fazla kişi de yaralanmıştı.

Devlet Başkanı Park Geun-hye, geçen hafta yaptığı açıklamada Sewol feribotu trajedisinden önce ve sonra yapılan hatalar nedeniyle özür dilemiş ve tüm ülkede güvenlik standartlarının yükseltilmesi için elinden geleni yapacağına söz vermişti.