KAHİRE

Mısır Mahkemesi, Ramses Meydanı'ndaki Fetih Camisi olayları olarak bilinen ve gösterilerin sonlandırılmasına karşı çıktığı için camiyi işgal ettikleri ve şiddete başvurdukları iddiasıyla gözaltına alınan 39 kişinin serbest bırakılmasına karar verdi.

Kahire Ceza Mahkemesi, söz konusu 39 kişinin serbest bırakılmasına karar vermiş ancak Mısır Başsavcılığı kararı temyize taşımıştı.

Ramses Meydanı'ndaki olaylar sırasında tutuklanan şüpheliler, "Kanuni hükümleri işlevsiz hale getirmek amacıyla Müslüman Kardeşler Teşkilatına katılmak, yetkililere mukavemet göstermek, vatandaşlara saldırmak, şiddete başvurmak, emniyet görevlilerine saldırmak, kamu ve özel mülke zarar vermek, silah, mühimmat ve el bombası bulundurmak, öldürmeye teşebbüs" suçlamaları yöneltilmişti.

Kahire’deki Rabiyatul Adeviyye ile Nahda meydanlarındaki demokrasi yanlısı barışçıl gösterilerin zorla dağıtılmasını protesto eden 400 kadar darbe karşıtı, güvenlik güçlerinin saldırısından kaçarak 16 Ağustos’ta Ramses bölgesindeki Fetih Camisi'ne sığınmıştı. Güvenlik güçleri 17 Ağustos’ta camiye zorla girerek içeridekileri gözaltına almıştı.