GAZZE

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nin nüfusu, kötü insani ve ekonomik şartların gölgesinde her geçen gün artmaya devam ediyor.

Filistin Çalışma ve İskan Bakan Yardımcısı Naci Serhan, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'de barınma sorunu ve yüzölçümüne rağmen nüfusun artış gösterdiğini belirtti.

Bölgede büyük ölçüde konut eksikliği olduğuna dikkati çeken Serhan, "Abluka ve savaşlar nedeniyle bölgede yaklaşık 70 bin konut eksiği var. Abluka ve fakirlik bölgenin geleceğini daha da karmaşık hale getiriyor" dedi.

Gazze'deki Ezher Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muin Receb de bölge nüfusunda her geçen gün büyük artış yaşandığını dile getirdi.

Receb, "Gazze Şeridi birkaç yıl sonra büyük bir krizin eşiğine gelecek. Bu sadece barınmayla alakalı değil. Asgari gereksinimlerinden yoksun bırakılan bölge su, ulaşım sıkıntısı ve artan nüfusa oranla sınırlı alan sorunu yaşayacak" diye konuştu.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığına bağlı Sivil İşler Genel Müdürlüğünden ocak ayı başında yapılan açıklamada, 360 kilometrekarelik küçük bir yüzölçümüne sahip Gazze Şeridi'ndeki nüfusun 1 milyon 957 bine ulaştığı, nüfusun yüzde 50,66'sının erkek, yüzde 49,34'ünün de kadın olduğu belirtildi.

Filistin Merkezi İstatistik Kurumu raporuna göre de Gazze Şeridi'nde kilometrekareye 4 bin 661 kişi düşüyor.