MARSİLYA

Fransa'nın güney kesiminde bir çok şehirde çıkan yangınlarda, en az 2 bin hektar ormanlık alanın kül olduğu açıklandı. Marsilya'nın Vitrolles mahallesinde 8 bin kişi yangından etkilendi. Tehlike altında olan bin kişi tahliye edildi.

Fransa İçişleri Bakanlığı, Marsilya ve çevresindeki bir çok bölgede dün başlayan yangınlar sonucu ikisi ağır 6 kişinin yaralandığını açıkladı. Bir itfaiye yetkilisi ise dün öğleden sonra başlayan ve akşam saatlerinde yayılan yangının gece yarısına doğru kontrolden çıktığını söyledi. Akşam saatlerinde bölgeye gelen İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, yangına müdahale için bin 800 itfaiye eri ve 400 jandarmanın seferber edildiğini açıkladı. Yangının en çok etkili olduğu Marsilya'nın Vitrolles mahallesinde 25 evin tamamen yandığı, bin kişinin tahliye edildiği, 8 bine yakın kişinin de yangından etkilendiği açıklandı.

Yangının yayıldığı bölgede bulunan Marsilya Marignane havaalanının kargo ve geliş bölümlerinin kapatıldığı, buraya gelen uçakların Lyon ve Nice havaalanlarına yönlendirildiği açıklandı. Yine yangın nedeniyle Marsilya'yı Lyon'a bağlayan A8 otoyolu da kapatıldı.

2000 yılından bu yana görülen en büyük yangın
Öte yandan içinde 200 kişinin bulunduğu hızlı tren, alevler nedeniyle Aix-en-Provence yakınlarında durmak zorunda kaldı.

Yetkililer, Istres, Fos-sur-Mer ve Coudoux bölgelerinde çıkan yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Marsilya ve çevresinde çıkan yangınların Fransa'da 2000 yılından bu yana görülen en büyük yangın olduğu belirtiliyor.