KUDÜS - Filistin'in askeri gücüne bağlı olarak rehine kurtarma, VIP koruma, sızma ve özel operasyonlarda değerlendirilmek üzere 2012'de kurulan Özel Kuvvetler birimine katılan 5 kadın Filistinli asker, erkek meslektaşları içinde gösterdikleri başarıyla göz dolduruyor.

Filistin’in Eriha kentinde konuşlanan 131 kişilik özel birlik kapılarını AA’ya açtı. Tüm teçhizatları ABD tarafından karşılanan “özel kuvvetlerin” günlük hayatları her gün 4 saat süren yoğun tatbikatlarla geçiyor.

Birim, oluşturulmasının ardından Ürdün, Cezayir ve Fransa’da çok sayıda kurtarma ve özel operasyon eğitimi almış. Birliğin tüm üyeleri çok iyi derece hafif ve ağır ateşli silahları kullanabilme kabiliyetine sahip.

Birliğe geçen hafta katılan yaşları 19 ile 23 arasında değişen 5 kadın Filistinli komandonun ise ellerinden düşürmedikleri Kaleşnikof tüfekleri ve siyahlar içindeki, "Ninjaları" andıran kıyafetleriyle erkek meslektaşları arasında kadın olduklarını fark etmek oldukça güç. Ağır şartlar altında eğitimden geçen bayan komandoların her biri yakın dövüş uzmanı ve tüm zor şartlar altında hayatta kalmayı başarabilecek yeteneğe sahip.

Birliğin yeni üyesi kadın komandolardan Ayad Awijavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birime katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz Filistinli kadınlar, her zorlukla baş edebiliriz ve ediyoruz da. Daha fazla Filistinli kadın komandonun aramıza katılmasını umuyorum”  dedi.

Birliğin komutanlarından İbrahim Nasır ise Türkiye'de de eğitim almayı arzuladıklarını söyledi.

Polis teşkilatında Türk polisinden eğitim almış Filistinliler bulunduğuna işaret eden Nasır, "Türk polisi ve askeri de bizim gücümüzü daha da geliştirmek için bizlere eğitim için bir gün ellerini uzatırlarsa çok memnun oluruz. Çünkü biz Türkleri ve Türkiye'yi çok seviyoruz" diye konuştu.

Özel kuvvetlerin teknik altyapı desteği ABD tarafından sağlandığı için, birliğin Eriha’da bulunan kampüsü içindeki ekipmanların elbiselerden, araçlara kadar tamamının ABD menşeli olması dikkati çekiyor.