ANKARA - Filistin, tarihi Beersheva (Bi'r Seba) Camisi avlusunda düzenlenmesi planlanan içki festivalinin başka yerde yapılması konusunda gösterdiği çabalar nedeniyle Türk hükümeti ve halkına teşekkürlerini iletti.

Filistin Büyükelçiliği'nin yaptığı açıklamada, İsrail'de Beersheva (Bi'r Seba) Camisi avlusunda 5-6 Eylül'de yapılması tasarlanan içki festivalinin büyük tepkiye neden olduğu ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın da bir çağrı yaparak İsrail hükümetini konu hakkında duyarlı ve inançlara saygılı olmaya davet ettiği hatırlatıldı.
Filistin Büyükelçiliği açıklamasında, "Filistin'in Ankara Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve halkına, Filistin Ulusal Yönetimi ve diğer ülkeler ile kuruluşların, İsrail'in Beersheva belediyesinin kentteki müzeye dönüştürülmüş cami bahçesinde şarap festivali düzenleme planını geri çekme kararı vermesi için yürütülen çabalara katkılarından dolayı teşekkür ve minnettarlıklarını iletmektedir" denildi.
Filistin Büyükelçiliği'nin açıklamasına göre, Beersheva (Bi'r Seba) Camisi 1948 yılına kadar cami olarak kullanıldı ancak daha sonra İsrail mahkemesinin kararı uyarınca 2011 yılında müzeye dönüştürüldü.