HALEP - Suriye'nin kuzeyinde yer alan Halep'te rejim güçlerinin önemli bir üssü olan Menşe Piyade Okulu, Tevhid, Anadan ve Gurba Eş- Şam tugaylarının ortak saldırısı sonucu yaklaşık bir ay önce ele geçirildi. 28 gün süren kuşatmanın ardından çevre duvarları delinerek düzenlenen operasyonda, şiddetli çatışmaların ardından 140 muhalif ile 200 Esed askeri hayatını kaybederken, 60 askerin de esir alındığı ifade edildi.

Esed güçlerince atılan patlamamış misket bombalarına rastlanılan okul bahçesindeki çatışma sırasında bazı tank ve askeri araçların tamamen tahrip olduğu, biraz daha sağlam olan tank ve zırhlı araçların ise bir araya toplandığı görülüyor. Bazı tankların yanında ise boş tank kovanları göze çarpıyor.

Ortak operasyon düzenlendi

Menşe Piyade Okulu'ndan sorumlu Ebu Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ele geçirilen piyade okulunun, bölgedeki Tel Rıfat, Anadan, Merce, Bab, Azez ve Mesekin Hanun ilçeleri ile çevre köylere günlük saldırı gerçekleştirilirken, bölgenin kontrolü açısından stratejik önem taşıdığını söyledi.

Okulun alınmasıyla Halep'te rejimin büyük bir çöküş içerisine girdiğini savunan Ebu Mustafa, okulu ele geçirmelerinin ardından rejime bağlı uçakların misket bombaları attığını anlattı.