ŞAM

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı ordu güçlerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik kara ve havadan düzenlediği saldırılarda 9'u çocuk, 11'i kadın olmak üzere 58 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, Esed rejimine bağlı birliklerin, muhaliflerin denetimindeki bölgelere hava destekli düzenlediği saldırılarda Halep'te 30, Dera kentinde 11, başkent Şam'ın banliyölerinde 7, İdlib'de 5, Hama'da 2, Haseke, Deyru'z Zor ve Humus'ta birer olmak üzere 58 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada da Suriye ordusuna ait helikopterlerin Halep'te muhaliflerin kontrolündeki birçok bölgeye "varil bombası"yla saldırdığı, saldırılarda çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığı ve hasar gördüğü aktarıldı.

Halep'e "varil bombası"yla düzenlenen saldırılarda çok sayıda bölgeden insanların kaçmaya çalıştığı ifade edilen açıklamada, Esed güçlerinin silahlı grupların denetiminde olan farklı bölgelere tank ve havan topuyla saldırısı sonucunda bazı binalarda hasar meydana geldiği ifade edildi.

İslami Cephe'ye bağlı birliklerin, Halep'in eski mahallesindeki tarihi Halep Kalesi yakınlarında bulunan ve rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı bir binaya düzenlediği bombalı saldırı sonucunda onlarca rejim askerinin etkisiz hale getirildiğine değinilen açıklamada, söz konusu mahallede İslami Cephe birlikleri ile Esed güçleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığı vurgulandı.

Açıklamada, rejim güçlerinin başkent Şam'ın Dareya bölgesine "varil bombası", Duma, Berze ve Haresta banliyölerine de havan topu ve roketlerle saldırdığı kaydedildi.