LEFKOŞA  - Eroğlu, ''BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, yarınki görüşmeden sonra görüşlerini, düşüncelerini (BM Genel Sekrteri Ban Ki-mun'a) aktaracağına göre bu safhada görüşmenin bir anlamı olmaz'' dedi.

Derviş Eroğlu, bir kabulü sırasında, Kıbrıs müzakerelerine ilişkin bir soru üzerine, yarınki liderler görüşmesinin son görüşe olabileceğini belirterek, yarından itibaren Downer'ın raporunu ve Genel Sekreter'in tavrını bekleyeceklerini söyledi. Eroğlu, ''Vereceği rapordan sonra Genel Sekreter'in tavrının ne olacağını hep birlikte göreceğiz. Buna göre geleceğe yönelik kararlarımızı bir daha gözden geçirip, ona göre hareket edeceğiz'' diye konuştu.

Downer'ın, 30 Mart Cuma günü görüşlerini aktaracağı BM Genel Sekreteri ile daha sonra New York'ta buluşacağını ve kararını bekleyeceğini kaydeden Eroğlu, ''Biz de Genel Sekreter'in, Downer'ın verdiği bilgi ışığında ve yazdığı rapor doğrultusunda nasıl bir karar vereceğini merakla bekliyoruz'' dedi.

-Downer-

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüşmesinin ardından açıklama yapan BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, Genel Sekreter Ban için bir değerlendirme raporu hazırlığında olduğunu ifade ederek, Ban ile 19 Nisan'da bir araya geleceğini, birlikte gelinen son noktayı değerlendireceklerini ve atılacak sonraki adımlara karar vereceklerini söyledi.

Raporla ilgili bir soruya karşılık Downer, raporun olumlu olup olmayacağının, kısa vadede Genel Sekreter ile birlikte yapacakları değerlendirmelerden sonra görüleceği yanıtını verdi.