ANKARA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlıktaki makamında, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Eskiden Türkiye'nin yabancı ülkelerdeki görevli diplomatlarının, bulundukları ülkelerdeki Türk iş adamlarının işleriyle ilgilenmediğini, fakat hükümetleri döneminde bunun değiştiğini ifade eden Eroğlu, ''Çünkü biz şöyle düşünüyoruz; hükümette bulunan herkes milletin efendisi değil hizmetkarıdır. Buralar hizmet makamı, keyif çatma makamı değil. Dolayısıyla 'Biz bunun için varız' diyoruz. Başbakanımızın da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden beri siyaseti ve anlayışı bu. Dolayısıyla dikkat ederseniz, bütün bakanlarımız kendisini hizmetkar olarak görüyor. Bütün memurları biz milletin hizmetkarı olarak tarif ediyoruz'' şeklinde konuştu.

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise iş adamları ve iş alemine ilişkin çalışmalarda bulunduklarını belirterek, MÜSİAD'ın önemli faaliyetlerinden ve üstünlüklerinden birinin de entelektüel birikimi olduğunu kaydetti.
Hazırladıkları raporlarda dünya ve Türkiye ekonomisini değerlendirdiklerini, bunun yanında belirledikleri ana tema ne ise onun üzerinde çalıştıklarını ifade eden Olpak, bu yılki raporlarında kalkınma konusunu ele aldıklarını dile getirdi.
Olpak, daha sonra MÜSİAD'ın hazırladığı ekonomik raporu Eroğlu'na sundu.