LEFKOŞA - Cumhurbaşkanı Eroğlu, KKTC'de temaslarda bulunan Kırgızistan Meclis Başkanı Yardımcısı Talaut Mamitov ve beraberindeki iki milletvekilini kabul etti.

Eroğlu, kabulde yaptığı açıklamada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kıbrıs Türk halkının, Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla bağımsızlığını kazanan devletleri ilk günden tanıyan ve alkışlayan bir halk olduğunu söyledi.

İki ülke arasında başlayan dostluğun daha da ileriye taşınması temennisinde bulunan Eroğlu, ''Bundan sonra yapılacak daha sık görüşmeler, her iki halkı daha da yakınlaştıracak'' dedi.

Kırgızistan Meclis Başkanı Yardımcısı Talaut Mamitov da kabul için teşekkür etti ve KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, başsağlığı dileğinde bulundu.

Mamitov, Denktaş'ın yaptıklarının sadece Kıbrıslı Türkler için değil, kendileri için de büyük önem taşıdığını belirterek, ''Onun yaktığı bağımsızlık meşalesi bize de yol gösterdi'' dedi.

Talaut Mamitov, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun müzakerelerde Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın bıraktığı yerden devam etmesi ve arzuladığı barışı elde etmesi temennisinde bulundu.

Kırgızistan'ın Kıbrıs davasında Kıbrıs Türkünün yanında olduğunu kaydeden Mamitov, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Talaut Mamitov, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na Kırgızistan'ın milli kıyafetini ve kamçı hediye etti. 

Bu arada, Eroğlu, İtalya'nın Güney Kıbrıs'taki Büyükelçisi Alfredo Bastianelli ile görüştü.