LONDRA - Parker, başkent Londra'da bir grup düşünce kuruluşu uzmanına yaptığı konuşmada, Fransa'nın başkenti Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen 12 kişinin öldüğü silahlı saldırıya değindi ve İngiltere ile Batılı ülkelerine yönelik terör tehditleri hakkında değerlendirme yaptı.

Parker, İngiliz istihbarat servislerinin Suriye'de bulunan bir grup El Kaide militanının Batı ülkelerine yönelik "toplu ölümcül saldırılarda bulunmayı planladığını" bilgisine sahip olduğunu belirtti.

Andrew Parker, iç istihbarat servisi MI5 ve İngiliz polisinin son birkaç ay içinde İngiltere'de birkaç terör saldırısı girişimini durdurduğunu, İngiltere'ye yönelik terör saldırısı tehdidinin giderek arttığını kaydetti. Parker, güvenlik güçlerinin her saldırı girişimini durdurmasının beklenemeyeceğini, "aşırıcıların Birleşik Krallık'a karşı hırs beslediğini" söyledi. Parker, şöyle konuştu:

"Biz ve ortaklarımız elimizden gelen her şeyi denesek bile her terör saldırısını engellemeyi bekleyemeyiz. Suriye'de yerleşik teröristlerin ülkemize doğrudan saldırılar düzenlemesi, aşırıcıların buraya gönderilmesi ve bunların bağımsız eylemlerde bulunmaya teşvik edildiğini biliyoruz. Halen daha karmaşık ve hırslı girişimlerle karşı karşıyayız. Örnek vermek gerekirse genellikle ulaşım sistemleri ve simge alanlar hedef alınarak, büyük ölçekli can kayıplarına neden olma teşebbüsünde bulunuluyor."

Parker, ayrıca Paris'teki kanlı saldırıya ilişkin, "Bu saldırı bize zarar vermeyi arzulayanların niyetlerine dair korkunç bir hatırlatma" dedi.