FASSALA – Mali ordusunun etnik tasfiyesinin ardından ülkelerini terk ederek Moritanya sınırında kurulan İmberra mülteci kampına kaçan 70 bin Malili sığınmacı, getirdikleri eşyalar ve yiyeceklerle kurdukları çadırlarda hayat mücadelesi veriyor, Sığınmacılar, su ve elektrik bulunmayan kamplarda dayanışma içinde günlerini geçiriyor.

Özellikle ilk gelen insanların büyük zorluk çektiği görülen İmberra kampında aileler, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği(UNHCR)'nin yaptığı gıda yardımıyla günlük geçimini sağlamaya çalışıyor.

Kampta yaşayan kadınlar ise kampın belirli yerlerine açılan su kuyularında sırayla çamaşır yıkarken, çadırların önüne kurdukları ocaklarda çocukları için yemek pişiriyor.

Sıcak havaların öğle saatlerinde etkisini gösterdiği çöl şartlarında yiyeceklerini saklayamayan aileler, yiyeceklerin çoğunu kuru bakla ve günlük kesilen hayvanlardan sağlıyor.

Çocuklar, kıyafet ve ayakkabı eksikliği çekerken, kendi imkanlarıyla yaptıkları oyuncaklarla kampta günlerini geçiriyor.