ABD'de başkanlık seçimini Donald Trump'ın kazanması Cumhuriyetçi adayı destekleyenler tarafından memnuniyetle karşılanırken Hillary Clinton taraftarları büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Seçim sonuçlarını Times meydanında takip eden Amerikalılar, Donald Trump'ın zaferini değerlendirdi.

Trump'a oy verdiğini belirten Texaslı Alex Ordanis, Amerika'nın yeniden Cumhuriyetçi bir aday seçmesinin harika olduğunu söyledi.

Bugüne kadarki başkanların kendisinde hayal kırıklığı oluşturduğunu anlatan Ordanis, "Beyaz Saray'a şimdiye kadar gelenler tutamayacağı sözler verdiler. Ama Trump iyi bir iş çıkaracak. Tüm dikkatler onun üzerinde olacak." dedi.

Üniversite Öğrencisi Diana Persaud ise Trump'ın kazanması nedeniyle yaşadığı hayal kırıklığını ifade ederek, "Zamanda geriye gitmiş gibiyiz. Kadın hareketleri şimdiye kadar önemli bir yere gelmişti ancak şimdi yine geri gidiyor." diye konuştu.

"Bence başımız belada, durum korkunç." diyen Persaud, Trump'ın ırkçı ve cinsiyetçi olduğunu savundu.

Sonuçlar karşısında şaşkınlık yaşadığını anlatan Cindy Lane ise Trump'ın iyi bir takımla çalışması halinde hem ABD hem de küresel sorunlar için iyi çözüm önerileri getirebileceğini belirterek, "Zamanla Trump'ın başkanlığa daha uygun davranacağını ve işin yükü omuzlara bindiğinde ona uygun tavırlar sergileyeceğini düşünüyorum." diye konuştu.

Seçim sonuçları nedeniyle göz yaşı döken ve şaşkınlığını gizleyemeyen Kathy Valentine, böyle bir sonuç beklemediğini söyledi.

Valentine, "Trump, Amerika karşıtı birisi. Bir Amerikalı olarak benim inandığım hiçbir değeri temsil etmiyor." diye konuştu.

Lady Gaga protesto etti

Öte yandan, Hillary Clinton'ın seçim kampanyasına destek veren ABD'li şarkıcı Lady Gaga, sonuçların açıklanmasının ardından büyük üzüntü yaşadı.

Hillary Clinton'ın zafer konuşmasını yapmayı planladığı Javits Center'da kutlama hazırlıkları yapan ünlü sanatçı, Trump'ın kazanması üzerine Trump Tower'ın önünde güvenlik amacıyla konulan kamyonlardan birisinin üstüne çıkarak protesto gösterisi yaptı.

Kamyonun üstünde protesto amacıyla pankart açan Lady Gaga'nın açtığı pankartta Clinton destekçilerinin kullandığı "Love trumps hate" (Aşk nefreti yener) yazısı yer aldı.