PEKİN - Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin'de bahar bayramı dolayısıyla tüm ülkeyi büyük bir telaş kaplarken, köylerden ve kasabalardan şehir merkezlerine çalışmaya gelen yüz milyonlarca kişi geride bıraktıkları ailelerini ziyaret amacıyla memleketlerine gitmeye başladı.

Bahar bayramı olarak adlandırılan ve 40 gün boyunca yoğun bir trafiğin yaşanacağı tatil süresince, insanlar bayramın ilk gecesini evlerinde aileleriyle birlikte geçirmek için binlerce kilometrelik mesafeyi katediyor.

Çin'de 40 gün boyunca temel ulaşım aracı demiryollarının günlük 5,2 milyon kişi taşıması beklenirken, bu yılki bahar bayramı süresince toplam 3,41 milyar seyahatin yapılması öngörülüyor.

İki yılın ardından eve yolculuk

Yanında büyük bavullarıyla Şandong eyaletine gitmek için Pekin'deki tren garında bekleyen Day Li Li eve döneceği için çok mutlu olduğunu, ancak yolculuğun çok yorucu geçeceğini vurguluyor.

Şüe Hay Çin ise ülkenin orta kesimindeki Şanşi eyaletindeki evine döneceğini, iki yıldır ailesiyle biraraya gelmediğini ve onları çok özlediğini söylüyor. Şüe, 10 saati aşkın bir tren yolculuğunun ardından ailesiyle birlikte yeni yılı kutlayacak olmanın sevincini yaşıyor.