Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley, Çin'in Kuzey Kore'deki vatandaşlarının güvenliğini ve meşru haklarını koruyacağını açıkladı.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley, Çin'in Kore yarımadasındaki gerilimin artması nedeniyle "ciddi endişe" duyduklarını açıkladı.
Hong, yaptığı yazılı açıklamada,  Kuzey Kore'den, diplomatlarının ve elçilik personelinin uluslararası hukuk ve normlar çerçevesinde güvenliğinin sağlanmasını istedi.
Hong, "Çin, Kuzey Kore'deki vatandaşlarının güvenliğini ve meşru haklarını koruyacaktır" ifadesini de kullandı.
Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, dün BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile yaptığı telefon görüşmesinde, Kore yarımadasındaki gerilime ilişkin, Pekin'in bölgedeki herhangi bir tarafın kışkırtıcı söylemlerine karşı olduğunu ve yanı başında sorun çıkarılmasına izin vermeyeceğini kaydetmişti.
Güney Kore Genelkurmay Başkanı, ABD ziyaretini erteledi
Güney Kore Genelkurmay Başkanı General Jung Seung-jo'nun, Kuzey ile iplerin gerilmesi sebebiyle ABD ziyaretini ertelediği bildirildi.
Jung'un, Amerikalı mevkidaşı General Martin Dempsey ile görüşmek üzere 16 Nisan'da Washington'a yapacağı ziyareti,Kuzey Kore ile arasındaki gerilimin tırmanması sebebiyle ertelediği ifade edildi.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Jung'un, Kuzey Kore'nin saldırı tehditlerini artırdığı bu günlerde ülkeden ayrılmamasının daha yararlı olacağı düşüncesiyle müttefiklerin ziyareti ertelemeye karar verdiği belirtildi.