SAO PAULO

Brezilya'da çeşitli kentlerde düzenlenen gösterilere katılanların sayısının önceki günlerden daha az olduğu belirtildi.

Ülkedeki diğer büyük şehirlerin yanı sıra Belo Horizonte kent merkezinde toplanan 20 bin kadar göstericinin, ağırlıklı olarak, federal savcıların yetkilerinin sınırlandırılmasına ilişkin yasal düzenlemeyi protesto ettiği, Salvador'da ise 5 bin civarında kişinin okullara ve toplu taşıma hizmetlerine daha fazla fon ayrılması çağrısında bulunduğu bildirildi.

Zaman zaman şiddetin başgösterdiği gösterilerin son bulmasını isteyen Brezilyalılar, Devlet Başkarı Dilma Rousseff'in verdiği reform sözüne bel bağlarken, kimi göstericiler bu vaatleri "yüzeysel" buluyor ve özellikle yolsuzluğa kesin çözüm bulunmasını istiyor.

Sosyal medyadaysa sendikalara gelecek hafta için genel grev çağrısı yapılıyor.

Ülke genelinde perşembe günü sokaklara dökülenlerin sayısı 1 milyonu bulmuş, kamu hizmetlerinin yetersizliği ve uluslararası spor müsabakalarına milyarlarca dolar harcanması protesto edilmişti.

Geçen haftadan bu yana aralıksız süren gösteriler sırasında iki kişi hayatını kaybetmişti.

Devlet Başkanı Rousseff, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma yönelik tepkilerle başlayan olayların büyümesi üzerine devlet televizyonundan halka seslenmiş, göstericilerin endişelerini dikkate aldıklarını vurgulayarak, şikayetleri odağına alan bazı reformlar yapmayı planladıklarını açıklamıştı.