WASHINGTON

ABD'nin Boston kentinde, 15 Nisan'daki maratonu kana bulayan bombalı saldırının aranan şüphelisinin Rusya'nın Çeçenistan bölgesinden Dzhokhar Tsarnaev olduğu iddia edildi.

Şüphelilerden birinin Boston'a 10 kilometre mesafedeki Watertown'daki çatışmada ölmesinin ardından polis, ikinci şüphelinin peşine düştü.

AP'ye göre, kaçan şüphelinin 19 yaşındaki Dzhokhar Tsarnaev olduğu ve Çeçenistan'dan yaklaşık 1 yıl önce ABD'ye geldiği ileri sürüldü. 

Kardeş oldukları öne sürüldü

Boston'da aranan Dzhokhar Tsarnaev (19) ile polisle girdiği çatışmada öldürülen ve adı Tamerlan Tsarnaev (26) olarak açıklanan diğer şüphelinin kardeş oldukları, amcaları ve bazı yerel polis yetkilileri tarafından doğrulandı.

Çeçenistan uyruklu olduğu ileri sürülen ve geniş kapsamlı operasyonla aranan Dzhokhar A. Tsarnaev'in bir süredir Boston yakınlarındaki Cambridge'de yaşadığı ifade edildi.

Polis, aranan şahsın "silahlı ve tehlikeli olabileceği" uyarısında bulunarak halktan temkinli olmalarını istedi.

FBI, Boston maratonundaki saldırıyla bağlantılı olduğu düşünülen 2 şüphelinin fotoğraf ve videolarını yayımlamıştı. 

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) kampüsünde bir polis memurunu öldürdükleri sanılan 2 şüpheli, çaldıkları araçla kaçarken Watertown'da polise yakalanmıştı. 

Polise patlayıcı maddelerle saldırdığı belirtilen şüphelilerden birinin, çıkan çatışmada ağır yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Boston'da 15 Nisan'da 23 bin kişinin katılımıyla düzenlenen maratonun bitiş çizgisi yakınlarında 10 saniye arayla patlayan iki bomba, 3 kişinin ölümüne, 170'den fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu.