LONDRA - İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'ye iş fırsatları ve ekonomik konularda danışmanlık yapacağına yönelik haberleri yalanladı.

Blair'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Guardian gazetesinde yayınlanan haberin gerçekleri yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Blair, yeni cumhurbaşkanının ülkesindeki reformları gerçekleştirmekte başarılı olmasının Mısır, bölge ve dünya için son derece önemli olduğunu, uluslararası toplumun da bunu desteklemesi gerektiğini söyledi. Blair, daha önce de birçok kez belirttiği üzere, eğer mümkün olursa bu desteği harekete geçirmek için yardımcı olabileceğini açıkladı."

Blair’in kastettiği uluslararası desteğin "iş fırsatları" ile bir ilgisinin olmadığına işaret edilen açıklamada Blair’in ve temsil ettiği kuruluşun Mısır’da herhangi bir ticari çıkarının bulunmadığı vurgulandı.

Açıklamada gazete yöneticilerine Blair'in ticari bir çıkar ya da Mısır’da para kazanmak gibi bir niyetinin olmadığının açık bir şekilde ifade edildiği kaydedildi. 

Guardian gazetesi, dün yayınladığı haberde Blair'in Birleşik Arap Emirlikleri tarafından finanse edilen program çerçevesinde Sisi'ye iş fırsatları ve ekonomik reformla ilgili danışmanlık yapacağını iddia etmişti.