Birleşik Krallık'ı son bir haftadır etkisi altına alan fırtınanın, bu gece etkisini tekrar artırması bekleniyor.
Atlantik Okyanusu'ndan bu gece ülkenin batısına giriş yapması beklenen fırtınanın pazartesi sabahına doğru ülkenin kuzeydoğusuna doğru yöneleceği duyurulurken, Meteoroloji Kurumu, İngiltere'nin güneybatısı, Galler ve güneybatı İskoçya'da etkin olacak aşırı yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle "sele karşı hazırlıklı olun" uyarısını yineledi.
Meteoroloji Kurumu, ayrıca başkent Londra, İngiltere'nin güneyi ve Galler'de rüzgarın saatteki hızının 130 kilometreye ulaşmasının beklendiğini bildirdi.
Çevre Ajansı'ndan yapılan açıklamada, geçen hafta İngiltere'de bin 300 kadar evin sel suları altında kaldığı hatırlatılırken, pazartesi etkisini hissettirecek fırtına nedeniyle ülke genelinde halen 71 sel ve 14 ciddi taşkın uyarılarına devam edildiği ifade edildi.
Selin zarar verdiği elektrik hatlarından dolayı Birleşik Krallık'ta çoğu ev Noel tatilini elektriksiz geçirmişti. Enerji şirketleri, bu gece ülkeyi tekrardan etkisi altına alacak fırtına nedeniyle kişilerin yeni elektrik kesintilerine karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyarılar yapıyor.
Pazar günü İngiltere Çevre Bakanı Owen Paterson, ülkeyi vuran fırtınayla ilgili hükümetin Cobra komitesine başkanlık etti. Ülkede son bir haftadır etkili olan fırtına nedeniyle 75 bin evin elektriği kesilmiş, hava, demir ve karayollarında aksamalar yaşanmıştı.