KAHİRE

Mısır'da aralarında Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak yöneticilerinden Saffet Hicazi'nin de aralarında bulunduğu darbe karşıtları hakkında verilen 15 yıllık hapis cezası hükmünün onandığı bildirildi. 

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yargıtay, Biltaci ve Hicazi ile diğer sanıkların "25 Ocak devrimi sırasında Tahrir Meydanı'nda bir avukatı alıkoyarak işkence yapmak" suçundan haklarında verilen 15'er yıl hapis cezasını temyiz duruşmasının ardından onadı.

Biltaci, Hicazi, Katar'ın El-Cezire Televizyonu'nda yayıncılık yapan Ahmed Mansur ve eski parlamenter Hazim Faruk'a "25 Ocak devrimi sırasında Tahrir Meydanı'nda bir avukatı alıkoyarak işkence yapmak" suçundan 15'er yıl hapis cezası verilmişti.

Mübarek dönemi Başbakanı Nazif'in hapis cezasına iptal

Öte yandan Mısır'da devrik lider Hüsnü Mübarek dönemi Başbakanı Ahmed Nazif'e "yasa dışı yollardan kazanç sağladığı" suçlamasıyla verilen 5 yıl hapis cezasının iptal edildiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre Yargıtay, yapılan itiraz üzerine "yasa dışı yollardan kazanç sağladığı" suçlamasıyla Nazif'e verilen 5 yıl hapis ile 53 milyon 353 bin 130 cüneyh (yaklaşık 6 milyon 780 bin dolar) para cezası kararını bozdu ve yeniden yargılanmasına hükmetti.