WASHINGTON

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ukrayna'nın yeni başbakanı Arseniy Yatsenyuk'u telefonla arayarak, ülkede yeni hükümetin kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Başkan Yardımcısı Biden, Ukrayna'da yeni hükümetin kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirmek için Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk'u aradı" ifadesi kullanıldı.
Açıklamaya göre, Biden görüşmede, yeni hükümetin kurulmasının Ukrayna'da sadece barış, istikrar ve birliğin sağlanması bakımından değil, aynı zamanda, mayısta yeni seçimlere hazırlanan tüm Ukrayna halkının ülkelerindeki demokratik kurumlara inancının yeniden onarılması için önemli bir fırsat teşkil ettiğini vurguladı.
Beyaz Saray açıklamasında, Biden'ın, Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk'a, Ukrayna'nın sağlıklı ekonomiye geri dönmek, uzlaşı yolunda gayret göstermek, uluslararası yükümlülüklerini onaylamak ve tüm komşularıyla açık ve yapıcı ilişkiler arayışı içinde olmak için gereken reformları üstlenmesinde ABD'nin tam destek vereceği yönünde güvence verdiği belirtildi.