AMMAN

Ürdün Kralı Abdullah ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın bir araya geldiği bildirildi.

Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kral Abdullah, resmi temaslarda bulunmak üzere Ürdün'ü ziyaret eden Biden ile başkent Amman'daki El-Hüseyniyye Sarayı'nda bir araya geldi. Görüşmede taraflar, karşılıklı stratejik ilişkilerin geliştirilmesi yönündeki temennilerini dile getirdi.

Görüşmede, Suriye krizinin siyasi yollarla çözülmesi ve Filistin-İsrail barışının iki devletli çözüm esas alınarak gerçekleştirilmesi vurgulandı.

Terör ve radikalizmle mücadele konusunda bölgesel ve uluslararası alanda harcanan çabaların ele alındığı görüşmede, Kral Abdullah, Irak hükümetinin DAEŞ'e karşı verdiği mücadelenin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Biden da Ürdün'ün bölgede barış ve istikrarın sağlanması için yürüttüğü çalışmaları takdir ettiklerini kaydederek, iki ülke arasında her alandaki stratejik ilişkileri güçlendirmeyi istediklerini vurguladı.

Ortadoğu turu kapsamında öncelikle Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) ziyaret eden Biden, dün de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelmişti.