BEYRUT

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde, Hizbullah'ın etkili olduğu Dahiye bölgesinde iki büyük patlama meydana geldi.

Bi'r Hasen bölgesindeki İran Kültür Merkezi ve Kuveyt Büyükelçiliği yakınında meydana gelen patlamalarda 5 kişi öldü, 80 kişi de yaralandı.

Patlamaların ardından çevredeki birçok araç yanarken binalarda da büyük hasar meydana geldi. Yaralananlar arasında yetimhanede kalan kimsesiz çocukların da bulunduğu ifade ediliyor.

Lübnanlı bir güvenlik görevlisi, patlamaların 50 metre arayla ve eş zamanlı olarak meydana geldiğini bildirdi. Saldırıların, bomba yüklü bir araç ya da motosikletle gerçekleştirildiği ifade ediliyor. Diğer bir güvenlik görevlisi de saldırıların bomba yüklü iki araçla gerçekleştirildiğini ifade etti. Görgü tanıkları ise İran Kültür Merkezi'ni hedef alan bir aracın güvenlik bariyerlerini aşarak binaya doğru ilerlediğini belirtti.  

Bölgede bulunan Kuveyt Büyükelçiği, patlamalarda hiçbir çalışanının zarar görmediğini açıklarken, İran Büyükelçiği personelinde de "ciddi" bir yaralanmanın olmadığı açıklandı.

Patlamayı Abdullah Azzam Tugayları üstlendi

Hizbullah'ın etkili olduğu Dahiye bölgesinde meydana gelen patlamaları Abdullah Azzam Tugayları üstlendi

Örgüt, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bi'r Hasen semtindeki İran Kültür Merkezi ve Kuveyt Büyükelçiliği yakınında gerçekleşen patlamaların sorumluluğunu üstlenerek, asıl hedefin İran Kültür Merkezi olduğunu belirtti.