LONDRA -  Yetkililer, otopsi sonuçlarına göre hafta sonu Ascot kentindeki evinde ölü bulunan 67 yaşındaki Berezovski'nin vücudunda darp izine rastlanmadığını açıkladı. 


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaşadığı anlaşmazlığın ardından İngiltere'de siyasi sığınmacı olarak hayatını sürdüren Rus işadamının intihar edip etmediğinin belirlenmesi için testler yapılacak. 

Üniversitede matematik eğitimi gören Berezovski, 1969'dan 1987'ye kadar SSCB Bilimler Akademisi'nde görev yapmış ve optimizasyon ile kontrol teorisi üzerine 16 kitap yayımlamıştı. 

Eski Devlet Başkanı Boris Yeltsin'e yakınlığı sayesinde devlete ait malların özelleştirilmesi sırasında büyük servet edinen Berezovski, SSCB'nin yıkılmasının ardından Putin ile yaşadığı anlaşmazlık üzerine 2000'lerin başında İngiltere'den siyasi sığınma talebinde bulunmuştu.      

İngiltere ve Rusya'da çeşitli suikast girişimlerinden kurtulmayı başaran Rus işadamı Berezovski, geçen yıl Chelsea Futbol Kulübü'nün de sahibi olan eski ortağı Roman Abramoviç aleyhine açtığı milyarlarca dolarlık davayı kaybetmiş, eşi Galina Beşarova'dan boşanmak için de İngiltere tarihinin en yüksek nafakası olarak 330 milyon dolar ödemişti.

Ünlü işadamının cesedi, yanında çalışanlardan biri tarafından cumartesi banyoda bulunmuştu.