RAMALLAH - Batı Şeria'da, İsrail'deki bir hapishanede yaklaşık 2 aydır açlık grevi yapan ve bugün komaya girdiği açıklanan Filistinli tutuklu avukat Muhammed Allan için destek yürüyüşü düzenlendi.

Ramallah'taki El-Menara Meydanı'ndan başlayan yürüyüşe daha önce açlık grevi yaparak İsrail makamları tarafından serbest bırakılan İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Hıdır Adnan ve Hamas'ın üst düzey isimleri de katıldı. 

Allan'ın fotoğraflarını taşıyan eylemciler, tutuklu avukatın bir an önce serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Yürüyüşün ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Adnan, Filistinli direniş grupları ve yöneticilere Allan'ın serbest bırakılması için ivedilikle harekete geçmeleri çağrısında bulundu. 

Filistin yönetimini, uluslararası platformda İsrail'e baskı yapılması için çalışmaya çağıran Adnan, "Allan'ın sağlık durumu kritik, hayatı tehlikede" dedi. 

Filistin Esirler Cemiyeti, açlık grevi yapan Filistinli tutuklu Muhammed Allan'ın bugün komaya girdiğini ve solunum cihazına bağlandığını açıklamıştı.

Nablus kentinde yaşayan avukat Muhammed Allan (30), 16 Kasım 2014'te tutuklanmış, geçen temmuzda, İsrail makamlarının, zanlıları herhangi bir suçlama olmaksızın ve mahkemeye çıkarmadan cezaevinde tutmasına imkan veren "idari tutuklama" uygulamasını protesto amacıyla açlık grevine başladığını duyurmuştu. 

İsrail parlamentosu Knesset, 30 Temmuz'da Filistinli tutuklu ve mahkumların "zorla beslenmesine" imkan tanıyan yasa tasarısını onaylamıştı. 

Zorla besleme yasasının, yaklaşık iki aydan bu yana açlık grevinde bulunan Allan için uygulanması gündemde. Filistinliler ve uluslararası insan hakları örgütleri ise buna karşı çıkıyor.