RAMALLAH

İsrail askerlerinin Batı Şeria'daki El-Emari Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında Filistinli İsa El-Katari'nin (22) öldürüldüğü bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri Ramallah'taki El-Emari Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. Baskına tepki gösteren Filistinlilerle askerler arasında arbede yaşandığı ve askerlerin gerçek mermi kullandığı belirtilirken, olaylarda İsa el-Katari'nin hayatını kaybettiği, Ala Cenayta'nın da gözaltına alındığı ifade edildi.

AA muhabirine konuşan Ramallah Tıp Kompleksi Müdürü Ahmed el-Beytavi, düzenlenen baskında İsrail askerleri tarafından gerçek mermiyle kalbinden vurulan Katari'nin ölü olarak hastaneye getirildiğini kaydetti.

12 Haziran'da 3 Yahudi yerleşimcinin kaybolmasının ardından Batı Şeria'da öldürülen Filistinli sayısı 40'a yükselirken, aralarında milletvekilleri ve Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk'in de bulunan yaklaşık bin Filistinli de İsrail güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü.