Bangladeş'te muhalif kesimin öncülüğünde gerçekleşen grevin ikinci gününde göstericiler ve polis arasında çıkan çatışmada 25 kişinin yaralandığı bildirildi.
Ülkede ocak ayında yapılması planlanan seçimler öncesi siyasi kriz devam ederken, muhalefet partilerinin ilan ettiği üç günlük genel grevin ikinci gününde çatışma çıktı.
Somoy televizyonuna göre, kuzeybatıdaki Rajshahi bölgesindeki olaylarda polisin üç kişiyi gözaltına aldığı ve 25 kişinin de yaralandığı kaydedildi.
Bu arada 24 Televizyonu ise iktidar partisi destekçileri ile muhaliflerin Munshiganj kentinde çatıştığını ve yaralıların bulunduğunu belirtti.
Başbakan Şeyh Hasina hükümetinin seçimleri adil biçimde yapamayacağını ileri süren muhalefet partileri, seçimlere kadar tarafsız, geçici bir hükümetin kurulmasını istiyor.
Ülkede dün hükümeti protesto eden göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda iki kişi yaşamını yitirmişti. Başkent Dakka'da göstericilerin dünkü olaylarda el yapımı bombayla polise saldırmasının ardından sıkı güvenlik önlemleri alınıyor.
Geçen haftaki genel grev sırasında çıkan olaylarda 16 kişi hayatını kaybetmişti.