Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov Başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında İç İşleri Bakanı İskender Mulikov, üst düzey yöneticilerin çocuklarının karıştığı trafik kazasıyla ilgili bilgi verdi.

Özellikle üst düzey yöneticilerin çocuklarının eğitimine ve ahlakına önem vermesi gerektiğini vurgulayan Berdimuhamedov, kötü yetiştirilen çocukların söz konusu kazada olduğu gibi trajik ve elim sonuçlara neden olduğunu kaydetti. 
Türkmen lider Berdimuhamedov, ülkesinin önemli yükseköğretim kurumlarında Politeknik Enstitüsünde okuyan oğlu trafik kazasında hayatını kaybeden Elektrik Enerji Sanayisi Bakanı Orazguliyev'i ''kötü bir baba olduğu'' gerekçesiyle de görevden aldı.
Bakan Orazguliyev ise Berdimuhamedov'dan söz konusu elim hadise dolaysıyla özür diledi. 
Sözkonusu haber Türkmen medyasında yer almazken, toplum içerisinde Bakan Orazguliyev'in oğlu dahil üst düzey yöneticilerin çocuklarının içkili araba kullanarak kazaya karıştığını ve bazılarının bu kazada hayatını kaybettiğine dair iddialar yer almıştı. 
Berdimuhamedov, Politeknik Enstitüsü Rektörü Hıdır Saparlıyev'i de görevini ihmal ettiği gerekçesiyle görevden alırken, Eğitim Bakanı Gülşat Mammedova'ya da sert kınama cezası verdi.
Görevden alınan Bakan Orazguliyev, 12 Şubat'ta yapılan Devlet Başkanlığı seçimlerinde Berdimuhamedov'a rakip olmuştu.