BAĞDAT

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkent Bağdat'taki Teknoloji Üniversitesi yakınlarında bulunan Karrade mevkisinde, sanayi caddesi üzerinde bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu 4 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

Başkentin kuzey batısında bulunan Şa’lete semtinde de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 3 kişi öldü, 12 kişi yaralandı. Bağdat’ın kuzey doğusundaki halk pazarının girişinde bomba yüklü aracın patlatılması sonucunda ise 6 kişi yaşamını yitirdi, 14 kişi  yaralandı.

Bir başka patlama, Başkent'in güney doğusunda bulunan Zafaraniye Enstitüsünün bulunduğu cadde üzerinde meydana geldi. Olayda 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Bağdat’ın batı kesiminde bulunan el-Amil Mahallesi'nde ise meydana gelen patlamada, 4 kişinin yaralandığı, Bağdat’ın güneyindeki el-Biyaa semtinde de bomba yüklü aracın patlaması sonucunda 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Öte yandan Bağdat Polis Merkezi'nden yapılan açıklamada, genellikle Şii lider Mukteda es-Sadr grubuna mensup kişilerin yaşadığı Sadr şehrinde meydana gelen saldırıda, 2 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı bildirildi. Aynı kentte yaşanan ikinci patlamada ise 3 kişinin yaşamını yitirdiği 10 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Uzun süredir şiddet olaylarının devam ettiği Irak'ta sık sık bu tür saldırılar düzenleniyor.