BAĞDAT - Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Bağdat’ın kuzeyindeki Kazımiye semtinde bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Olayda, intihar eylemcisinin de aralarında bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı.

Güvenlik güçleri başka bir patlayıcı veya bombalı araç bulunması ihtimaline karşı olay yerinde arama başlattı.

Bağdat İl Meclisi Güvenlik Komitesi Üyesi Galip Zamili, "Bu terör eylemi, IŞİD'in en yoğun güvenlik önlemleri bulunan bölgelerinde hala karışıklık çıkarabilme gücüne sahip olduğunu ispat çabasıdır. Bölgede bu gibi olayların tekrarını engellemek için ekstra güvenlik önlemleri alınacaktır" diye konuştu.

Zamili, "IŞİD, 48 saat içinde art arda düzenlediği bombalı saldırılarla kuzey ve batı illerindeki savaşı, Bağdat'a kaydırmak istiyor" ifadelerini kullandı.

Bağdat'ta dün ve önceki gün düzenlenen bombalı saldırılarda 35'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

El-Hüseyniye bölgesindeki patlamada 5 kişi öldü

Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzeyindeki El-Hüseyniye bölgesinde meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 5 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Bağdat’ın El-Hüseyniye bölgesinde bulunan Nur Camisi yakınında patlayıcı infilak etti. Olayda 5 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.