BAKÜ

Azerbaycan Kızılayı'nın başlattığı yardım kampanyasına, milletvekillerinin ardından sanat camiasından da destek geldi. 

Devlet sanatçısı statüsündeki "halk sanatçısı" unvanına sahip Kasımova, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğini ziyaret ederek taziye dileklerinde bulundu ve burada açılan deftere duygularını yazdı.

Büyükelçilikte, Basın Müşaviri Hamit Karadeniz tarafından karşılanan Kasımova, Somada yaşanan facia nedeniyle tüm Azerbaycanlılar gibi üzüntü duyduğunu, şehit madencilerin ailelerinin acısını bir nebze olsun azaltmak için katkıda bulunmaya karar verdiğini söyledi.

Kasımova, üzüntüsünü ve düşüncelerini ifade ettiği anda göz yaşlarını tutamadı.

Büyükelçiliğe yaptığı ziyaret sonrasından AA'ya açıklamalarda bulunan Kasımova, Soma'da yaşanan faciadan Azerbaycan'da üzülmeyen bir ailenin bulunmadığını, kendisinin de çok sarsıldığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in "Bir millet, iki devlet" sözlerine hatırlatan Kasomova, sanatçıların iyi veya kötü toplumsal olayların dışında kalmaması gerektiğini ifade etti.

Kasımova, "Türk milletinin sevinci ile sevinmeli, kederi ile kederlenmeliyiz. Fakat sadece ağlamakla iş olmaz. Yeterince göz yaşı döktük. Ben cumhurbaşkanlığı özel emekli maaşı alıyorum. Bir aylık maaşım ile kampanyaya katıldım. Biliyorum bu küçücük bir şey fakat benim de elimden bu geliyor. Diğer sanatçı arkadaşlarımı da kampanyaya katılmaya davet ediyorum" dedi.

Azerbaycan Kızılayı Soma'da yaşanan maden kazasında hayatını kaybedenlerin aileleri için başlattığı yardım kampanyasına toplumun her kesiminden katılım sürüyor.