BAKÜ - Bakü'nün önemli mimari yapıları arasında gösterilen merkezde sabah saatlerinde çıkan yangın, çok sayıda itfaiye aracı ve yangın söndürme helikopteriyle söndürülmeye çalışılıyor.
Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı Yangından Koruma Hizmeti İdaresi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, olay yerine çok sayıda itfaiye aracı ve helikopterin  sevk edildiği, yangını söndürmek için çalışmaların başlatıldığı bildirildi.
Olağanüstü Haller Bakanı Kemalettin Heyderov ve Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov'un incelemelerde bulunmak üzere olay yerine gittiği belirtildi.

Haydar Aliyev Merkezi
Bu yıl mayıs ayında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de katılımıyla resmi olarak açılan Haydar Aliyev Kültür Merkezi'nin mimari projesini ünlü mimar Zaha Hadit üstlenmişti.
2 hektarlık  alan üzerinde kurulu binanın yapımı beş yıl sürerken, müze, 10 bin metrekarelik kültür merkezi, bin kişilik konferans salonu, kütüphane ve medya merkezinden oluşan kapalı alanın dışında 14 hektarlık modern dış çevre düzenlemesi bulunuyor.
Haziran ayında Bakü'de düzenlenen 23. Crans Montana Forumu'nun bazı oturumları bu binada gerçekleştirilmişti.