BAKÜ - Bakanlar Kurulu kararıyla 31 Aralık 2013-6 Ocak 2014 dönemi tatililan edilen Azerbaycan'da bu yıl, Nevruz Bayramı kutlamaları için 20-24 Mart tarihleri, Ramazan Bayramı kutlamaları için 28-29 Temmuz'da, Kurban Bayramı için de 4-5 Ekim'de tatil yapılacak.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 9 Mayıs 2. Dünya Savaşı Zafer Günü gibi uluslararası günlerin her yıl resmi tatil olduğu ülkede, 28 Mayıs Cumhuriyet Günü, Haydar Aliyev'in iktidara geldiği gün olan 15 Haziran Milli Kurtuluş Günü, 26 Haziran Silahlı Kuvvetler Günü, 9 Kasım Devlet Bayrağı Günü ve 31 Aralık Dünya Azerbaycanlıları Dayanışma Günü bayram olarak kutlanıyor ve çalışanlar izinli sayılıyor.

Sovyet askerleri tarafından 1990'da katledilen Azerbaycanlılar, olayın yaşandığı 20 Ocak tarihinde tüm ülkede anılıyor. Bu matem günü de Azerbaycan'ın tatil günleri arasında bulunuyor.

Azerbaycanlılar, 2014'te 104 günü hafta sonu, 4 günü dini, 11 günü milli ve uluslararası bayram, 1 gün de milli matem günü olmak üzere toplam 126 gün tatil yapacak.

- Hafta sonuna denk gelen resmi izinler, iş günlerine aktarılıyor

Azerbaycan'da, resmi tatiller hafta sonuna denk geldiğinde, yasal olarak bir sonraki iş günü de tatil ilan ediliyor. Kurban ve Ramazan Bayramları, resmi tatil ilan edilen diğer bayramlarla çakıştığında da sonraki iş günleri yasal olarak tatil kabul ediliyor.