Federal hükümet, Queensland ve New South Wales eyaletlerinde kuraklıktan etkilenen çiftçilere 320 milyon dolarlık yardım yapacak
Avustralya'nın Queensland ve New South Wales eyaletlerinde kuraklıktan etkilenen çiftçilere federal hükümet 320 milyon dolarlık yardım yapacak.
Avustralya Federal Parlamentosu'nun dün geceki oturumunda onaylanan yardım paketin 280 milyon doları kuraklığın etkisinden kurtulabilmeleri için çiftlik sahiplerine kredi olarak, 12 milyon doları acil su altyapı projeleri, 10 milyon doları ilaçlama, 10,7 milyon dolarlık kısmının ise rehabilitasyon çalışmalarına ayrıldığı açıklandı.
Parlamentoda kabul edilen yardım paketini Tarım Bakanı Barnaby Joyce ile açıklayan Başbakan Tony Abbott, "Sihirli bir değnek yok ama zor zamanlarda elimizden gelini yapacağız" dedi.
-Yardım paketi Abbott'un incelemelerinden sonra onaylandı-
Başbakan Tony Abbott ve Tarım Bakanı Barnaby Joyce'un, iki hafta önce söz konusu bölgelere yaptığı gezinin ardından kuraklıktan etkilenen çiftçilere yardım yapılması gündeme gelmiş ve anamuhalefetteki İşçi Partisi de parlamentoya gelmesi halinde yardım paketine destek olacağını açıklamıştı.
Ulusal Çiftçiler Federasyonu Başkanı Brent Finlay ise yardım paketinin çok geç geldiğini belirterek, bazı çiftliklerin çok önceden kapanmak zorunda kaldığını söyledi.