MELBOURNE - Ermeni ve Asurilerden oluşan grup, ellerinde bayraklarla kent merkezinden yürüyerek konsolosluk binası kaşısındaki parka kadar geldi. Atlı polisler tarafından güvenlik amacıyla kordon altına alınan gruptakilerin, binanın önünde toplanan Türklere yaklaşmasına izin verilmedi.

Türkiye aleyhinde slogan atan gruba ellerindeki Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını sallayarak, "Ermeni terörünü durdurun", "Soykırım yalan" yazılı pankartlar açarak karşılık veren Türkler, hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu. Gruptakiler, "Soykırım yalanına son verin", "Kararı tarihçilere bırakın" şeklinde slogan atarak diğer grubun sesini bastırdı.

Türkiye'nin Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konsolosluk önüne vakit ayırarak gelen Türk vatandaşlarına teşekkür ettiğini belirterek, "Ermeniler bu milletimize, tarihimize yönelik haksız ithamlarını böyle gösterilerle dile getiriyorlar, bu şekilde Türk-Ermeni barışmasının sağlanması mümkün değil, yani gösteriler tabii ki demokratik haktır ancak 100 yıl önce yaşanmış derin bir ihtilafın bu şekilde çözümlenmesi mümkün değildir. Vatandaşlarımız da başkonsolosluklarına, ülkelerine sahip çıkıyorlar" diye konuştu.

"Tarihlerini okumamışlar bir şey bilmiyorlar"

Başkonsolosluk önünde toplanan Ermeni gruba karşı çıkanlar arasında, elindeki Türk bayrağı ve Türk bayraklı başörtüsü ile yer alan Cemile Sezer, duygularını "Tarihlerini okumamışlar, bir şey bilmiyorlar, bir şey anlatamıyorlar sadece karşımıza çıktılar. Ne diyelim, Allah yar ve yardımcımız olsun. Yüce Rabbim vatanıma, milletime, insanlarıma sağlık sıhhat getirsin" sözleri ile ifade etti.

"Şehit Türk diplomatlar anısına buradayız"

Avustralya Türk Savunma İttifakı’nın (ATA-A) Avustralya Direktörü Adem Genç de Ermeni teröristler tarafından dünyanın birçok kentinde şehit edilen diplomatlar olduğunu, karşı protestoyu onları anmak içinde organize ettiklerini anlattı.

Ermeni yalanlarına artık bir son vermenin zamanının geldiğini dile getiren Genç, şunları kaydetti:

"Toplumumuz sağ olsun, eksik olmasınlar, toplandılar buraya 300 kişiye yakın, Cuma günü, Cuma vaktine denk geldiği halde buradalar, sağ olsunlar. Ermenilerin yalanlarına karşı bizim de mücadele etmemiz lazım, karşılarına dimdik durmamız lazım. Burada bir avuç toprağımız var konsolosluk olarak, konsolosluğumuzu korumamız gerekiyor. Malum 80'lerde konsolosluğumuzu bombalayan Ermeni teröristleri var Avustralya’da olmuş olay, Sidney’de 2 şehit verdik, onların anısına buradayız. Bütün Türk diplomatlar anısına buradayız, onları rahmetle anıyoruz."

Yaklaşık 2 saat süren gösterinin ardından başkonsolos Küçüksakallı gruba hitaben teşekkür konuşması yaptı.