MELBOURNE

Avustralya'nın Sydney kentinde bulunan Auburn Gelibolu Camisi'ne saldıran kişinin cemaat tarafından etkisiz hale getirilerek polise teslim edildiği bildirildi.

Sydney’in Auburn semtinde bulunan ve yoğunlukla Türklerin gittiği Auburn Gelibolu Camisi'ne 11 Eylül Cumartesi günü öğle namazı sırasında giren 39 yaşındaki bir kişi, önce avluyu ıslattı, daha sonra caminin içine girerek cemaate küfretti ve çimento torbasını içeriye attı. Çimento torbasının çıkarttığı gürültü nedeniyle namazı bozmak zorunda kalan caminin dernek başkanı ve bazı cemaat üyeleri, saldırganı etkisiz hale getirerek polise teslim etti.

Auburn Türk İslam Kültür Merkezi Derneği Başkanı Dr. Abdurrahman Asaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırganın cami duvarından atlayarak avluya girdiğini, sonra hortum alarak etrafı ıslattığını belirterek camideki inşaat işleri nedeniyle orada bulanan çimento torbasını caminin içine atan saldırganın, namaz kılanlara küfrettiğini söyledi.

Birkaç arkadaşının ve kendisinin namazı bozup saldırganı sakinleştirmeye çalıştıklarını ifade eden Asaroğlu, plastik sandalyeyi kaldırıp bir kadına vurmaya çalışan saldırganı etkisiz hale getirip polise teslim ettiklerini anlattı.

Avustralya'da son günlerde Müslümanlara yönelik saldırıların artmasına rağmen böyle bir saldırıyı beklemediklerini ancak Pasif bölgesinin en önemli eserlerinden Auburn Camisi’ne zarar gelmemesi için güvenlik tedbirlerini artıracaklarını söyleyen Asaroğlu, "Bu akşam mesela sabaha kadar beklediler arkadaşlar, onun ekibini oluşturuyoruz şimdi" dedi.

Asaroğlu, benzer bir olayın tekrar yaşanmaması için cami çevresindeki parmaklıkların ve duvarların yükseltileceğini ifade etti.

IŞİD'e karşı operasyonlar, terör tehdit seviyesinin yükseltilmesi, burka giyen Müslümanların mecliste ayrı bölmelere alınması ve siyasetçilerin açıklamalarıyla tansiyonun yükseldiği ülkede bazı Avustralyalıların Müslümanlara saldırdığına dikkati çeken Asaroğlu, hükümetin daha etkin olması ve tansiyonu düşürmesi gerektiğine işaret etti.

İsmi açıklanmayan saldırganın kefaletle serbest bırakıldığı ve 28 Ekim'de Burwood yerel mahkemesinde hakim karşısına çıkacağı bildirildi.