LONDRA

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'yu bugün Elysee Sarayı'nda kabul etti.

Hollande, görüşmeden sonra düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, ''Fransa ve İtalya olarak, ateşkes sağlanması için gerekli tüm çabanın gösterilmesi çağrısı yapıyoruz'' ifadesini kullandı.

Gerginliğin giderek tırmanmasının önüne geçebilmek için ateşkesin sağlanmasının önemine değinen Hollande, saldırılarda doğrudan sivil halkın yaşamını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Ateşkes için baskı yapılmalı

İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarasında, soruları yanıtlayan İngiltere Başbakanı David Cameron, "Tüm Avrupa ve ABD, İsrail Başbakanına ve Hamas'la irtibatta olan herkese, ateşkesin sağlanması için baskı yapmalıdır" dedi.

David Cameron, "Bu sorunu, Birleşmiş Milletler'de çözmeyeceğiz. Bu sorun, İsrailliler ve Filistinliler tarafından, müzakere edilerek çözülecektir. Dolayısıyla, BM'de görüşmeler yerine, müzakerelere başlanmalıdır" diye konuştu.

"Ateşkes için tüm gücümüzle çalışıyoruz"

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ise başkent Berlin'de Sırbistan Dışişleri Bakanı İvan Mrkiç ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada, uluslararası toplumun ateşkes için yaptığı çağrıların dikkate alınmasını isteyerek, ''Ateşkes için tüm gücümüzle çalışıyoruz'' dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle, ''Biz sadece İsrail'in değil, barışçıl Filistinlilerin de dostuyuz'' ifadesini kullandı.