Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi, Çin'e yapacağı resmi ziyaret öncesi, ''Çin ve Arap Birliği arasındaki işbirliğinin daha da yakınlaşmasını umuyoruz'' dedi.
Kahire'de Çin resmi haber ajansı Şinhua'ya konuşan El Arabi, ''Çin ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin son derece istikrarlı ve sağlam temeller üzerinde geliştiğini'' vurgulayarak ''Gelecekte taraflar arasındaki işbirliğinin daha da yakınlaşmasını umuyoruz'' ifadelerini kullandı.
''Geçen sene başlayan 'Arap Baharı' nedeniyle bazı Arap ülkelerinde meydana gelen rejim değişikliklerinin Çin ile olan ilişkilerini etkilemeyeceğini'' vurgulayan El Arabi, ''Arap ülkeleri Çin ile olan dostluk ilişkisini devam ettirmek istiyor'' diye konuştu.
''Çin'in kendileri için güvenilir bir dost olduğunun'' altını çizen El Arabi, ''Çin'in bölge meselelerine ilişkin görüşlerinin kendileri için çok önemli'' olduğunu belirtti.  
Genel Sekreteri El Arabi ayrıca, ''Pekin yönetiminin Suriye sorununun barışçıl yollarla çözülmesi yönünde gösterdiği tavrı takdir ettiklerini'' sözlerine ekledi.
Nebil El Arabi, resmi temaslarda bulunmak üzere 5 Mayıs'ta Çin'i ziyaret edecek.