HALEP - Muhaliflerin kontrolündeki bir bölgede olan ve yeri güvenlik nedeniyle açıklanmayan merkezde, erkek hastalar, oluşturulan odalarda günlerinin büyük bir bölümünü yatarak geçirirken, ziyarete gelen yabancılardan ısrarla ''sigara'' talebinde bulunuyorlar. Yardım kuruluşlarından gelen destekle ayakta durmaya çalışan merkezde, en büyük sorun ise tıbbi malzeme ilaç sıkıntısı.

Hastane görevlilerinden Ebu Kasım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de iki akıl hastanesi olduğunu, bunlardan birinin Şam, diğerinin ise Halep'te bulunduğunu söyledi.

Rejimin Halep'teki ''İbn-i Haldun Akıl Hastanesi''ni bombalamasının ardından hastaların açıkta kaldığını belirten Ebu Kasım, bunun üzerine muhaliflerin kontrolündeki bir bölgede hastaların tedavilerinin sürdürülebilmesi amacıyla merkez oluşturulduğunu ifade ederek, ''Biz bu hastalara sahip çıkarak, onları oluşturulan merkezde topladık. 35'i kadın 185 kişinin kaldığı merkezde hastaların günlük ihtiyaçları ve ilaçlarını titizlikle takip ediyor ve gideriyoruz'' dedi.

Masrafları yardım kuruluşlarınca sağlanan merkezde, ellerinden gelen imkanlar dahilinde hastalara bakmaya çalıştıklarını anlatan Ebu Kasım, şöyle devam etti:

''Tedavileri süren hastaların temizliğine önem veriyoruz. Bazı hastalarımız kendilerine ve arkadaşlarına zarar veriyor. Bunları ayrı odalarda tutarak özel ilgileniyoruz. Belirli bir program dahilinde baktığımız hastaların yemek öğünlerine riayet ediyoruz. Hastaların iki günde bir düzenli olarak duş almalarını sağlıyor, elbiselerini değiştiriyoruz.''