STRASBOURG

Fransa'nın Almanya sınırında bulunan Mutzig kasabasında, Türk ailenin yaşadığı evde çıkan ve bir kişinin öldüğü yangında aileyi son anda komşuların kurtardığı, olası bir faciadan dönüldüğü belirtildi.

Yangında hayatını kaybeden Türk vatandaşı 50 yaşındaki Sebahattin Uçar’ın komşusu Nuri Yılmaz, olayı AA’ya anlattı.

Dün sabah saat 8 sıralarında tesadüfen Uçar ailesinin oturduğu evin giriş katından alevlerin yükseldiğini gören Yılmaz, damadı Oktay Murat ile evdekileri kurtarmaya gittiklerini söyledi. Evin birinci katında mahsur kalan aile bireylerini bir başka Fransız komşunun getirdiği merdivenle tahliye ettiklerini söyleyen Yılmaz, evin diğer cephesindeki pencereden atlayan iki çocuğun, yardıma gelenler tarafından kurtarıldığını kaydetti.

Yoğun alev ve duman altında, evden içeri girebildiklerini belirten Yılmaz, giriş katta uyuyan baba Sebahattin Uçar için geç kaldıklarını anlattı.

Uçar’ın eşi, 3 çocuğu, kayınvalidesi ve kayınpederinin çevreden yetişenler tarafından kurtarıldığını söyleyen Yılmaz, faciadan dönüldüğünü ifade etti.

Yoğun dumandan etkilenen aile, tedavilerinin ardından hastaneden taburcu edilirken, evde inceleme yapan itfaiye ekipleri, yangının şömineden sıçrayan ateş nedeniyle çıktığının tahmin edildiğini açıkladı.

Uçar’ın cenazesinin, otopsi işlemlerinin ardından defnedilmek üzere memleketi Balıkesir’in Edremit ilçesine gönderileceği öğrenildi.