MEZAR-I ŞERİF

Afganistan'ın Herat, Faryab ve Badahşan vilayetlerinde Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 24 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinde bulunan komando birliklerinin sözcüsü Nasrullah Nastu Naderi, güvenlik güçlerinin militanlarla çatışmaya girdiğini belirtti. Saatler süren çatışmada 13 militanın hayatını kaybettiğini ifade eden Naderi, altı militanın yaralandığını, ikisinin de sağ yakalandığını söyledi. Naderi, çatışma sonucu 8 motosiklet ile çok sayıda silahın güvenlik güçlerinin eline geçtiğini kaydetti.

Faryab Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Said Masud Yakubi de Faryab'ın Kaysar ve Şirin Tagab ilçelerinde son 48 saatte çıkan çatışmalarda altı militanın öldürüldüğünü, 10'unun yaralandığını açıkladı. Yakubi, yol kenarına yerleştirilen iki bombanın da etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Badahşan Valiliği Sözcüsü Ahmed Navid Furuten ise Corm ilçesinde yaklaşık bir hafta önce Taliban'a karşı başlatılan operasyonların devam ettiğini bildirdi. Operasyonlarda dört örgüt üyesiyle bir polisin öldüğünü dile getiren Furuten, 10 militan ve polisin yaralandığını, 4 militanın yakalandığını aktardı.

Badahşan'daki operasyonlarla ilgili açıklama yapan Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit ise olayda 11 polisin öldürüldüğünü iddia etti.