Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Würzburg kenti yakınlarındaki yerel trende yolculara saldıran kişinin 17 yaşındaki Afgan sığınmacı olduğunu, polis tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

Herrmann, Alman Birinci Televizyon Kanalı'nda (ARD) yayınlanan "Tagesthemen" adlı programda yaptığı açıklamada, olaya ilişkin polisten bilgi aldığını belirterek, trendeki saldırganın Ochenfurt ile Heidingsfeld arasındaki bölgede bıçak ve balta ile yolculara saldırdığını belirtti.

Saldırganın bir süreden beri Ochsenfurt’ta yaşayan 17 yaşındaki Afgan olduğunu ifade eden Herrmann, saldırganın, bazılarını ağır olmak üzere birkaç kişiyi yaraladığını kaydetti.

Ağır yaralıların bazılarının hayati tehlikesi olabileceğini vurgulayan Herrmann, trenin Heidingsfeld'de durdurulduğunu, saldırganın da burada trenden indiğini anlattı.

Herrmann, "Bunun üzerine polis güçleri ve kurtarma ekiplerine haber verildi. Tesadüfen başka bir sebepten dolayı özel polis ekibi Würzburg'da bulunuyordu. Bunlar hemen oraya gönderildiler. Polis ekipleri saldırganın peşine düşerek onu burada durdurdu. Saldırgan tekrar bıçak veya balta ile polisin üzerine yürüdü. Bunun üzerine polisler ateş açtı ve saldırgan öldürüldü" şeklinde konuştu.

Alman İkinci Televizyon Kanalı ZDF'ye de bir açıklama yapan Herrmann, saldırganın sığınmacı olarak ülkeye geldiğini ve Ochsenfurt kentinde bir ailenin yanında yaşadığını söyledi.

Hermann, etkisiz hale getirilen zanlının neden insanlara saldırdığına ilişkin bir bilgi bulunmadığını, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

Unterfranken Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada da saldırganın 3'ü ağır 4 kişiyi yaraladığı belirtildi. Açıklamada, trendeki 14 kişinin ise saldırıdan yara almadan kurtulduğu kaydedildi.