ABD'nin Florida eyaletinde etkili olan "Hermine" kasırgası, yüzbinlerce kişinin karanlıkta kalmasına neden olurken, Florida Valisi Rick Scott 51 ilçede, "Olağanüstü hal" ilan etti.

Florida eyaletinde başlayan ve ülkenin doğu kıyılarında etkili olması beklenen Hermine kasırgası, İşçi Bayramı tatilinde Amerikalıları alarma geçirdi.

Florida Valisi Rick Scott, kasırga nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyerek, Floridalılardan kasırgaya karşı hazır olmalarını istedi.

Vali Scott, basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Evinizi, mülkünüzü yeniden inşa edebilirsiniz ancak yaşamları yeniden geri getiremezsiniz. Eyalette herkes kasırgaya hazırlanmak zorunda. Unutmayın bu, yaşam tehlikesi olan kasırga." ifadeleriyle Floridalıları uyardı.

Hermine fırtınasının şiddetini artırması nedeniyle, derecesini "Kategori 1"e çıkaran meteoroloji yetkilileri, Hermine'nin kasırgaya dönüştüğünü bildirdi.

Birçok ilçede halk geceyi sığınaklarda geçiriyor

Florida'nın Panhandle bölgesinde kum torbalarını hazırlayan halk, perşembe gecesini sığınaklarda geçiriyor.

Yetkililer, özellikle su seviyesinin düşük olduğu bazı ilçelerde zorunlu tahliye kararı verirken, bölgeye 30 bin kum torbasının gönderildiğini ve 6 bin Ulusal Muhafız Birliği'nden askerin kurtarma çalışmaları için hazırda beklediğini belirtti.

51 ilçede olağanüstü hal ilanı

Vali Scott, Florida'nın 67 ilçesinin 51'inde, "Olağanüstü hal" ilan ederken, 20 ilçede de okulların tatil edilmesine karar verdi.

Apalachicola, Tallahassee ve St. Petersburg'da rüzgarın hızının 140 kilometreye kadar çıktığı bildirildi.

270 bine yakın kişinin elektriksiz kalmasına neden olan kasırgada, yağmur oranının 12 santimetreyi bulduğu açıklandı.

Florida'dan New Jersey'e kuzeye doğru ülkenin doğusunda etkili olacağı belirtilen kasırganın, New Jersey'e vardığında tropik fırtınaya dönüşmesi bekleniyor.

Hermine kasırgasının, 2005 yılında Florida'da etkili olan ve bölgede büyük zarara yol açan Wilma kasırgasından sonraki en büyük doğa olayı olduğu belirtildi.