ABD Başkanı Barack Obama, "Bir konuda net olalım; Amerikalı Müslümanlartoplumumuzdaki diğer Amerikalılar kadar vatanseverdirler ve topluma entegre olmuş kişilerdir." dedi.

Obama, Ramazan Bayramı dolayısıyla Beyaz Saray'da verdiği ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan resepsiyonda yaptığı konuşmada, Amerikalı Müslümanların topluma hizmetlerinden övgüyle bahsetti.

"Bir konuda net olalım; Amerikalı Müslümanlar toplumumuzdaki diğer Amerikalılar kadar vatanseverdirler ve topluma entegre olmuş kişilerdir." ifadesini kullanan Obama, ülkedeki Müslümanların kendilerini "ikinci sınıf vatandaş" hissetmemeleri gerektiğini vurguladı.

ABD'nin Orlando ve Fransa'nın Nice kentlerindeki saldırıları hatırlatan Obama, "Bazen ne duyarsanız duyun, sizler Amerikan ailesinin değerli üyeleri olduğunuzu ve yapamayacağınız hiçbir şey olmadığını bilin." diye konuştu.

Amerikalı Müslümanlara karşı ayrımcılık uygulamanın, ABD'yi büyük kılan değerlere de bir hakaret olacağını dile getiren Obama, "Amerikalı Müslümanları yalnızlaştırmak, DAEŞ gibi terör gruplarının yalanlarını besler ve Batı'nın bir milyardan fazla üyesi olan bir dinle savaşta olduğunu da gösterir. Bu akıllıca bir ulusal güvenlik değil." değerlendirmesinde bulundu.