LOS ANGELES  - Güney Kaliforniya Türk Amerikan Derneği (ATASC) ve Los Angeles Mission iş birliğiyle düzenlenen yemekte ABD'deki Türk toplumunun temsilcileri, yaklaşık 500 evsizi ağırladı. Etkinlikte Türkiye'yi tanıtan broşürlerin yer aldığı stant açıldı.

ATASC Başkanı Burcu Tansu, AA muhabirine, bayramı evsizlerle kutlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

İçinde yaşadıkları toplumun ihtiyaç sahibi üyelerine yardım etmek istediklerini belirten Tansu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Örf ve adetlerimizi bu topraklarda yaşatırken toplumun diğer üyelerine de kendimizi hatırlatmak ve yardıma ihtiyacı olanlara el uzatmak amacıyla böyle bir buluşma organize ettik. Los Angeles'ta  53 bin evsiz ve yardıma muhtaç var. Yaşadığımız bu toprakların problemlerinin çözümüne bir nebze de olsa katkı sunmak istiyoruz. Türkiye'de birçok dernek ve organizasyonda bu tür projelere önderlik etmiş biri olarak bizden daha az şanssızlara ulaşmanın o insanların dünyasında nasıl fark yarattığını biliyorum. 

Sadece yemek servisi yapmakla kalmadık, Amerikalı kardeşlerimizle vakit geçirdik, dertlerini dinledik, onlar için dua ettik. Hazırladığımız özel yardım paketlerini hediye ettik."

Amerika'da 1953'te kurulan ATASC, bine yakın üyesiyle bağış ve desteklerle faaliyetlerini sürdürüyor.