WASHINGTON - ABD’nin başkenti Washington ve çevresinde yaşayan Türkler, Ankara’da meydana gelen terör saldırısını Beyaz Saray önünde protesto etti. 

CHP ABD Temsilciliği'nin girişimiyle başkent Washington ve civarında yaşayan Türkler akşam saatlerinde Beyaz Saray önünde toplandı.

Ellerinde Türk bayrağı bulunan vatandaşlar, üzerinde “Ankara” yazılı siyah bir çelenk taşıdı. Gruptakiler bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin resimlerinin yanı sıra “Alışmayacağım”, “Alışmayacağız” yazılı dövizleri de yere serdi. Mumlarla “Ankara” yazan grup, daha sonra hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, yaptığı açıklamada, Ankara’daki terör saldırısını kınadıklarını belirterek, “Bütün kayıplar bizim için eşit derece acıdır. Her birinin acısını eşit derecede yaşıyoruz. Gönlümüzden dileriz ki teröre karşı tüm Türkiye olarak tüm Türk milleti olarak yüksek şekilde tepki gösterelim, terörün kardeşliğimizi zedelemesine izin vermeyelim” diye konuştu.

Beyaz Saray önündeki protestoya, başkent Washington’da temaslarda bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de katıldı.